Почистване на лесопарк „Калето“

9081_10151521626461838_836868164_n

Под лъчите на пролетното слънце, с ръкавички и торбички, днес почистихме една емблематична за Берковица местност. “Калето” и прилежащите към него полянки и пътеки бяха усърдно почистени от захвърлените с лека ръка торбички, бутилки, парцали, хартии и какви ли още не битови отпадъци. Събрахме боклука, които кротко си лежеше около Ловния дом и кръстовището под него.

За следващия път – почистване на тревните площи около асфалтовия път от Берковица до Ловния дом, поставянето на кошове за боклук, а защо не и някоя друга пейка :) . Оставаме с надеждата, че трудът ни не е напразен и след седмица красивата местност няма отново да тъне в боклук.

Крайният резултат от инициативата беше повече от задоволителен – 17 чувала с боклук, чиста природа, приятна слънчева разходка и приятелска атмосфера.

В заключение – преди време бяхме спорили с приятел, че нищо не става в Берковица и подобни инициативи са глас в пустиня… е, вижда се , че не е така! Има надежда за нашия град! Така както слънцето изгря днес – ясно и топло след много студени седмици – така ще изгрее и тази надежда – след време :) Желаем на всички много прекрасни разходки сред красотата на нашето Кале!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.