Димитър Манов

Вашето мнение е важно за нас. Нека бъдем чути!

 

Вашето име:  Димитър Манов

Години: 27

Професия:  –-

Къде живеете в момента: гр. Берковица

Ако сте напуснали града ни, какво Ви накара да го направите (ако живеете в Берковица, пропуснете този въпрос):

Кога бихте се завърнали в града ни: (ако живеете в Берковица, пропуснете този въпрос):

В какво направление трябва да се развива града ни: Съществуват различни мнения за развитието на града ни – някои обосновани други – не. Едно нещо не трябва да бъде подминавано с лека ръка и това са природните дадености в нашия регион. В тази връзка – Берковица трябва да се стреми към развитието си като туристически център. От една страна имаме връх Ком и прилежащата му околия – нека бъдат обособени екопътеки, рекламата и ремонтът на хижите са от ключово значение, пистата за любителите на зимните спортове. По пътеките към върха могат  да бъдат обособени обикновени места за отдих. Желателно е да бъдат поставени табели, описващи имената на върховете, животинския и растителен вид в региона. При финансова възможност – ремонт, разширяване и поддържане на пътя към хижите. В случай на нужда – общински безплатен работещ транспорт до тях през зимния сезон.

Хайдушки водопади – ремонт на пътя, кътове за отдих през почивните дни, реклама на обекта по форуми и семинари – такива се правят постоянно.

Калето – възстановяване на лесопарк, музейния кът, крепостта.

Това са малка част от местата, в които трябва да се инвестира. Рекламата е от ключово значение в днешни времена. Изработката на рекламни брошури и мултимедийни продукти трябва да заеме приоритетно място в делника на Общината.

Не бива да бъдат пропускани и музеите в града – разполагаме с редица културни ценности – Часовниковата кула, къщата на поета Иван Вазов, Художествената галерия, Етнографския музей, Клисурски манастир и т.н.

Моят съвет е да се отдели време и средства за развитието на екопътки в региона – като за начало – това е най-важно и лесно постижимо – финансово и физически. С тях – поетапна реклама на града ни.

Какво трябва да се промени в града ни и дали бихте помогнали за това. По какъв начин: Трябва да започне да се работи в някаква насока – била тя правилна или не. Последните няколко години градът ни спи – и хората, и властимащите. Нека бъде дадена думата на гражданите на града чрез провеждането на кръгли маси, семинари и т.н. Властта трябва да се вслуша в народа и народът трябва да се вслуша във власта.

Най-важното  – на пръв поглед  непостижимо, е хората да повярват и да се амбицират, че градът може да се промени. Без вяра нищо няма да се случи. Нека те бъдат онази искрица, която ще запали факела на утрешния ден и с личен пример покажат какво искат и как смятат да го постигнат.

Мнение за днешна Берковица и хората в града: Място за отдих и почивка – за два дни. Сиво ежедневие, сиви хора. А някога не бяха такива – нито градът, нито хората. Берковица умира, защото ние я убиваме всеки ден с нашата апатия и бездействие – те са по-деструктини от всичко. Бедността смаза хората … и с право те не обръщат вниамние на случващото се. Ако обръщат – просто го отбелязват, псуват и до там…

Мнение за организация „Заедно за Берковица“ и какво бихте ни посъветвали: Каквото може – прави. Може да е малко в очите на други хора, но в нашите очи е повече от нищо.

Бихте ли се включили в наши инициативи? Ако отговорът е положителен, имате ли предпочитания за определена такава: винаги и по всяко време – стига да имам време J  

Бихте ли станали наш член: аз съм горд член.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.