Завърши конкурсът „Васил Левски – неугасващият пламък“

*Галерия със снимки – в края на статията

6608_729

Литературният творчески конкурс под наслов „Васил Левски – неугасващият пламък“, проведен от организация „Заедно за Берковица“ завърши. В него взеха участие ученици от основните и средните училища в града. Те се състезаваха в две възрастови групи – от V до VIII клас и от VIII до XII клас. Те представиха себе си и училищата си с есета, разкази и стихотворения, посветени на Апостола на българската свобода Васил Левски.

 

 

Организацията награди победителите в двете възрастови групи по време на официалната панхида, състояла се днес пред паметника му в града.

Двете победителки са Диана Матерова от 6А клас на Първо ОУ „Никола Вапцаров“ и Ралица Асенова от 10б калс на Гимназия „Д-р Иван Панов“.

Есе на Диана Матерова – ЛИНК

Есе на Ралица Асенова – ЛИНК

След като прочетоха есетата си пред събралата се общественост, те получиха символични награди от организацията – копие на тефтерчето на Апостола, състоящо се от факсимилно издание и разчетен текст, грамота и картина в рамка.

Организация „Заедно за Берковица“ благодарим на всички, които взеха участие в конкурса, посветен на 141 годишнината от обесването на Васил Левски. Благодарим и на училищните ръководства и преподавателите, които спомогнаха за осъществяването на инициативата.

Вярваме, че по този начин за пореден път съумяхме да припомним делото на Васил Левски, завещаните от него идеали и борбата, която е съпътствала неговия земен път. Надяваме се, че все повече деца от нашия град ще се сещат за Васил Левски не само в подобни дни, а ще пазят и следват заветите му в името на една по-достойна Берковица и България.

Едно мнение за “Завърши конкурсът „Васил Левски – неугасващият пламък“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.