Начало на конкурс „Просвета“

* В продължението на статията може да видите информацията, правилата и условията за участие в конкурса. 

Сдружение „Заедно за Берковица“ не спира да работи в полза на града и неговото развитие. В навечерието на празника на българската азбука, просвета и култура – 24 май, решихме да организираме творчески конкурс за учениците от основните и средни училища в нашия град. С конкурса имаме за цел да разберем мнението на учениците  по актуални въпроси, свързани с българската писменост и култура, какво е тяхното значение за страната ни днес и по какъв начин можем да ги съхраним и актуализираме, за да бъдат те от полза за нас и страната ни.

Всяко положено усилие трябва да бъде възнаградено. Наградният фонд, който предоставяме, ще бъде под формата на ваучери на определена стойност (според класирането), с които може да бъдат закупени продукти, предлагани в книжарница „Ками“ в град Берковица. В допълнение – за творбата, спечелила най-много харесвания в страницата на конкурса във Фейсбук, ще има допълнителна награда под формата на книга, свързана с Берковица.

Творбите могат да бъдат предоставени на учителите в училищата или да бъдат изпращани на мейл – konkurs.prosveta@gmail.com.

Може да следите информация за конкурса на този сайт или на страницата ни във Фейсбук на адрес – https://www.facebook.com/prosveta.konkurs

Конкурсът вече започна, а крайният срок за участие е 26/05/2014г.

В продължението на статията може да видите информацията, правилата и условията за участие в конкурса.

 

 

Условия за участие:

 

 • Право на участие имат всички ученици от основните и средните училища в град Берковица.
 • Участниците се разпределят според две възрастови групи и според две творчески категории.
 • Участниците в съответните категории участват с:
  • текстова творба – може да участвате с есе, разказ, стихотворение или друг вид писмена творба.
  • рисунка, колаж, снимка, видео
 • Творбата трябва да съдържа Вашето име, възраст (клас), училище и по възможност информация за обратна връзка – телефон или мейл.Тези данни ще бъдат използвани за обратна връзка, в случай на класирането Ви..
 • С участието си в конкурса, Вие се съгласявате творбата Ви да бъде публикувана на страницата ни във Фейсбук, както и на страниците на сдружение “Заедно за Берковица”.
 • В конкурса ще бъдат допускани само авторски творби. Творби, свалени от интернет или преписани от другаде, с установен друг автор, няма да бъдат допускани за участие в конкурса.
 • Крайният срок за участие в конкурса е 26.05.2014г. включително.

––––––––––––––

 

Сдружение “Заедно за Берковица” организира творчески конкурс на тема “Просвета”. Конкурсът е посветен на празника на българската азбука, култура и просвета – 24 май. С него ще се опитаме да разберем Вашето мнение по актуални въпроси, свързани с българската писменост и култура, какво е тяхното значение за страната ни днес и по  какъв начин можем да ги съхраним и актуализираме, за да бъдат те от полза за нас.

В конкурса може да участвате по няколко различни начина. Участниците ще бъдат разделени в две основни възрастови групи – основни училища и средни училища (гимназии). Те ще могат да се съревновават в две различни категории – текстова творба (есе, разказ, стих) и втора категория – рисунка, снимка, колаж. Творбите си може да предоставите на Вашите преподаватели по български език и литература и изобразително изкуство или да изпратите на нашия мейл – konkurs.prosveta@gmail.com.

Оценяването на творбите ще бъде направено от компетентно жури, съставено от преподаватели според съответната категория.То ще определи печелившите в срок от няколко дни и след това те ще бъдат представени на страниците на сайтовете на сдружението, както и в сайтовете на Общината и регионалните медии, след което ще бъдат наградени на официална церемония.

На тази страница ще бъдат публикувани всички творби, като тази, която събере най-много харесвания, ще бъде наградена от организаторите.

Наградите за печелившите в конкурса ще бъдат раздадени под формата на ваучери на обща стойност 260.00лв., с които всеки един от победителите може да направи покупка от книжарница „Ками“ в Берковица. Наградите са еднакви за всички победители, без значение от възрастовата група или определената категория:

1-ва награда – ваучер на стойност 30.00лв

2-ра награда – ваучер на стойност 20.00лв

3-та награда – ваучер на стойност 15.00лв

Допълнителна награда за творбата събрала най-много харесвания във Фейсбук.

Краен срок за предоставяне на творбите и участие в конкурса – 26.05.2014г. включително.

Награждаването ще бъде проведено на 01.06.2014г. или на 02.06.2014г., за което ще бъдете уведомени допълнително.

За връзка с нас:

телефон – 0889235060 – Димитър Манов

мейл – konkurs.prosveta@gmail.com

FB –  https://www.facebook.com/prosveta.konkurs

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.