Кампания „Сподели празнична вечеря с пенсионер на Великден“

Приключи поредната кампания в помощ на възрастните хора в селата Бързия, Черешовица, Котеновци, Лесковец и Бистрилица. В следващите дни празнични пакети с хранителни продукти ще получат и възрастни хора в нужда в град Берковица.
Срещата ни с пенсионерите се превърна в среща на стари приятели. През сълзи те ни прегръщаха и не вярваха, че някой отново се е сетил за тях и само след 3 месеца отново ги е посетил. Разказваха ни за тежкото си преживяване на студената зима, мъките и неволите през които са преминали, споделяха радостта от срещите си с роднини около Коледа и ни благодариха, че отново сме при тях. За пореден път изпитахме онова чувство, което не може да се опише с думи и което човек може да изпита, когато помага на хората в нужда. Видяхме, че с малкото, което е налично можем да творим велики неща и да вдъхваме надежда, топлина и доброта. Спомените от тази среща с пенсионерите в селата и от тази кампания като цяло ще останат завинаги в съзнанието ни и ще ни напомнят, че дори и там, където е най-тежко и трудно, надеждата е все така силна,че пламъкът на доброто чака само да бъде разпален и да огрее живота на хората в нужда. Ако някой от Вас познава такива възрастни хора, нека отиде при тях, нека поговори с тях за няколко минути и нека им покаже, че те са забравени. Те се нуждаят повече от всичко от събеседник, с който да споделят мъки, тревоги, радост и щастие.
В тази част от кампанията в помощ на възрастните хора в околните села се включиха повече хора, интересът към пенсионерите беше още по-голям и самоинициативата беше налице. Благодарим на всички Вас, които се включихте по един или друг начин в организацията на тази инициатива. Средствата, които споделихте се превърнаха в протегната ръка за помощ, която беше прегърната от хората в нужда и те отправиха много благодарности и мили думи към всички Вас.
Използваме случая, за да напомним, че поради големия интерес към кампанията и средствата, които са събрани и очакваме, в рамките на следващите два месеца ще посетим възрастни хора в нужда в други села в околността. Очаквайте подробности.
Още веднъж благодарим на всички, които бяха част от хуманитарната кампания в помощ на пенсионерите в околните села, както и на самите пенсионери. Радваме се, че се познаваме с всички Вас, Вие сте героите на новото време.

Снимки от инициативата може да видите на този ЛИНК

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.