24-ти май в Димитровград, Сърбия

Сдружение “ Бъдеще и развитие 2020 “ (“ Заедно за Берковица„) отбеляза празника на славянската писменост и култура в Димитровград, Сърбия.
Направихме дарение на над 1000 тома разнообразна литература на библиотека „Детко Петров“ в града. Книгите бяха събрани след проведена кампания в град Берковица, в която се включиха много наши съграждани. Допълнителни книги бяха предоставени от София и Стара Загора.
Бяхме посрещнати радушно и ведро от екипа на библиотеката. Те ни запознаха с историята на града, на библиотечната дейност, обменихме виждания за бъдещи общи начинания.
Наши представители бяха гости на тържеството по случай патронния празник на гимназията в града. В следващите няколко дни ще предоставим снимков материал и репортаж и от там.
Драги приятели, от името на екипа в библиотека „Детко Петров“, Димитровград и от наше име, желаем да изкажем благодарността си към всички Вас, които се включихте в кампанията по събиране на книги. С общи усилия осъществихме една хубава инициатива, която ще остави трайни следи сред българския етнос в Димитровград, Сърбия.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.