Безопасност за децата на Берковица

След като подадохме запитванията си за местността/лесопарк „Калето“, стартираме следващата си кампания. Тя е свързана с безопасността на децата на Берковица.

Започваме инициирането на кампания за поставяне на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на движение на ул. „Ашиклар“ , до страничния вход на III-то основно училище „Иван Вазов“. (снимка може да видите под текста). Този вход се използва постоянно от учениците, а водачите на автомобили обикновено не спазват нужната скорост, с което създават предпоставки за инциденти.

Позоваваме се на НАРЕДБА № РД-02-20-10, от 5 юли 2012 г. за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях:
Чл. 8. (1) Отклоненията и препятствията, разположени напречно на платното за движение, се изграждат или монтират по първостепенната и второстепенната улична мрежа съгласно проекта за организация на движението, както следва:
1. когато улицата преминава покрай входове на училища, детски ясли и градини, детски и спортни площадки, здравни и културни заведения, големи търговски обекти и други обекти за масово събиране на хора;
След 2 седмици ще предоставим нашето предложение на отговорните институции. През това време ще опитаме да се допитаме до всички заинтересувани и ще дадем гласност на тази кампания. Ако желаете да ни подкрепите по някакъв начин – свържете се с нас на мейл spasi.berkovitsa@gmail.com или на тел. 0889235060 – Димитър Манов
В случай на нужда, може да започнем и подписка, която да покаже заинтересоваността на гражданството от поставяне на подобни изкуствени неравности.
Кампанията има за цел да засили интереса към безопасността на децата на Берковица и да осигури поставяне на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на движение на всички нужни за това места.
Инициативна група „Заедно за Берковица“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.