Димитър Манов

Димитър МановКазвам се Димитър Манов и съм един от основателите на инициативна група „Заедно за Берковица“.

Роден съм в град Берковица в семейството на двама инженери. Имам по-голям брат. Основното си обучение завърших в IIIОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица. Средното си образование завърших в ФСГ „Васил Левски’, гр. Монтана, със специалност „Машинна обработка на информацията“. След това опитах да следвам висше образование в град Пловдив в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Психология“, но след завършен първи курс прекъснах.

Женен, с едно дете.

В момента се занимавам с частен бизнес, в областта на търговията.

Началото на доброволческата си и родолюбива дейност поставих в Берковица малко преди 2005г. , чрез създаването на Патриотичен съюз „Родолюбие“, който проведе десетки чествания на национални герои и спомогна споменът за тях да живее в сърцата на гражданите на град Берковица.

След няколко години, прекарани в град Пловдив, реших да се завърна в родния си град , тъй като вярвам в идеята, че „камъкът тежи на мястото си“. Желаех да спомогна за развитието на града си чрез организация като „Заедно за Берковица“.

В „Заедно за Берковица“ намерих приятели, с които работим в името на град Берковица, приятели с вяра, че бъдещето зависи от нас, че ние сме тези, чието мнение е важно и знаем, че този град е такъв, какъвто ние го правим.

Интересувам се от история, фолклор, спорт и риболов. Обичам планината и всяка свободна минута прекарвам в походи и разходки сред горите на Берковица.

Вярвам в два девиза и всеки ден се опитвам да ги следвам :

  • Съдбата обича смелите
  • За народ и Отечество.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.