Кампания „Да си спомним за Левски“

Тази година се навършват 145 години от обесването на Васил Ив. Кунчев – Левски. Апостолът на българската свобода отдаде живота си в служба на Отечеството си и в борба за свободата на народа си.
„Заедно за Берковица“ отбеляза скръбната годишнина с няколко инициативи, които имах за цел да напомнят на съгражданите ни кой е Васил Левски и важността на неговото дело.

20180208_193443

В началото на месеца разлепихме плакати с лика на Левски, които все още стоят по местата си и напомнят на минувачите думите му.

Untitled-1

Заснехме кратък клип, който включва кратка биографична информация за Васил Левски, неговото дело и важността на неговата личност в похода и осъществяването на националния идеал – свободна България.

IMG-376986d0e7a3e8f37ebe0f97ec8f3a93-V
Тази вечер в град Берковица ще бъдат разпространени 1000 листовки, чрез които ще напомним отново за Васил Левски.
С това обявяваме край на нашата кампания ‘Да си спомним за Левски“. На 20/02/17г. ще наградим един от всички харесали нашия клип с книгата „Васил Левски – другото име на свободата“
Драги съграждани и приятели, спомнете си днес за Васил Левски, покажете портрета му на децата си, кажете им няколко думи за него. И бъдете по-добри, по-отговорни, по-дейни в името на града и в името на Родината си. Всеки един от нас може да допринесе към общото благо и просперитета на Берковица и България. Не можем да бъдем като Васил Левски, но може поне малко да му подражаваме. Защото преди всичко той е човек като нас – живял преди по-малко 150 години.
Апостоле, поклон, твоето дело е свято и няма да бъде забравено.

Едно мнение за “Кампания „Да си спомним за Левски“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.