Продължава събирането на средства за нуждаещите се възрасти хора

Драги приятели, тазгодишната кампания “ Сподели обяд с пенсионер в нужда“ наближава своя край. Остават две седмици, през които може да дарите своята скромна лепта в полза на нуждаещите се възрастни хора в селата в община Берковица. До момента са събрани малко над 700.00лв. + хранителни продукти за около 60.00лв. Проведени са разговори и са изготвени списъци за селата Мездрея, Бокиловци, Гаганица, Лесковец, Котеновци, Черешовица. За момента сумата е недостатъчна, за да подсигурим хранителни пакети за всички нуждаещи се до момента и да покрием повече села , каквото беше нашето желание. Напомняме Ви, че със събраните от Вас средства ще бъдат закупени хранителни продукти от първа необходимост – брашно, олио, ориз, леща, боб и др. , с които ще подпомогнем възрастни хора, които живеят с по-малко от 220.00лв. месечно. Сами може да направите сметка каква сума остава за тях след като заплатят нуждите си за лекарства и битови такси. Заедно с хранителния пакет, нуждаещите се възрастни хора ще получат и внимание от наша страна, ще поговорим с тях и ще спомогнем за това да се почувстват ценени и живи.
Обръщаме се към Вас с молба да се включите в петата поред кампания „Сподели обяд с пенсионер в нужда“. Може да го направите:
– като дарите сума за закупуването на хранителни продукти;
– като закупите хранителни продукти и ги изпратите към нас;
– като дарите на възрастен човек в нужда във вашия град / село ;
– като споделите информацията за кампанията и спомогнете тя да достигне до повече хора.
 
От предните кампании разбрахме, че голяма част от възрастните хора в околните села изнемогват, забравени и отчуждени от света около тях. Видяхме с очите си нищета, апатия и депресия. Но заедно с тях в очите на тези хора прочетохме и гордост, съзряхме сълзи от радост и тъга, усмивки, които пробиха мъката и сивотата на тяхното битие. Тези хора не се предават, кретат бавно ден подир ден и някак си не рухват под поредния удар на живота.
Предните кампании ни научиха, че доброто може да победи, стига около него да се обединят повече хора. Вярваме, че и тази година кампанията ни ще зарадва много нуждаещи се, забравени и посърнали от липсата на внимание. Знаем, че всички ние имаме големи сърца и можем да помогнем, стига да пожелаем. Наясно сме, че времената, в които живеем са трудни за всички, но понякога 1.00лв е по-оценен, по-важен и по-необходим на друг. За някой 1.00лв. е просто левче / монета , за друг, този лев е надежда, храна и вяра в утрешния ден.
Ето и начините, по които може да дарите средства или хранителни продукти:
– за изпращане на парични средства или продукти чрез Еконт / Български пощи / Western Union / MoneyGram:
Димитър Веселинов Манов / Dimitar Manov
гр. Берковица / Berkovitsa
тел. 0889235060
бул. Мрамор 7, бл. 3, ет. 2.
– банкова сметка
Централна кооперативна банка
BG13CECB979010E1318600
Димитър Веселинов Манов
основание – захранване сметка
– можем да предоставим и PayPal
– лично предаване – свържете се с нас
Линк към страницата на инициативата – https://www.facebook.com/pg/spodeli.obiad.s.pensioner.berkovitsa/about/
Линк към събитието за тази година – https://www.facebook.com/events/2052369728340442/
Видео от предни кампании – https://www.youtube.com/watch?v=1w7Q8sN6Oso
Кампанията „Сподели обяд с пенсионер в нужда“ се провежда ежегодно под егидата на Хуманитарен корпус към „Заедно за Берковица„.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.