Написаното остава

Днес е един специален ден за нашия народ. Днес е денят на българската просвета, култура и писменост.

Признанието на делото на Кирил и Методий е онази крачка, която повежда българския народ към по-светло бъдеще и просперитет. Жаждата за знание и отстояване на националната идентичност ни водят век след век напред и нагоре – и така повече от 11 века.

Днес е денят, в който за пореден път осъзнаваме значимостта на България и народа ни. Припомняме си, че и ний сме дали нещо на светът…“. Делото на двамата братя остава завинаги в историята на света, то е всепризнато, преминало през вековете и световните катастрофи, за да стане по-силно и по-могъщо.

Наш дълг е да продължим опазването на това национално, световно богатство. Често споменаваме колко важни са традициите и културата за един етнос, как те са определящи за неговото развитие и просперитет. Без тях всеки един народ би се обезличил и залинял като такъв.

Днес сме прекланяме пред делото на Кирил и Методий и отправяме поздрави и благодарности към онези техни последователи, които издигат високо горе знамето на българската просвета, култура и национален дух. Благодарим на българските учители, книжовници, научни работници. Чрез Вашата упоритост, старание и отдаденост, българският дух продължава да живее сред подрастващото поколение – бъдещето на България. Вашето дело продължава да води нашия народ в правилната посока – към светли бъднини и просперитет.

Честит национален празник!
Историята ни учи – всичко е преходно и мимолетно. Само написаното остава. Благодарение на Кирил и Методий, благодарение на България.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.