„Заедно за Берковица“ в „Околобългарско“

Днес нашият град беше посетен от млади и талантливи момчета, решени да посветят 40 дни от лятото си в търсене на носителите на „промяната“ и на „добрата новина“. Техният екип се нарича „Околобългарско“ и може да ги разпознаете по ярките жълти тениски и ведър, положителен дух и вид.

През горещите месеци те ще обиколят цялата страна и ще проведат разговори и срещи с различни хора, взели дейно участие в промяната на техния град по един или друг начин. Следва нелеката задача всички тези истории и срещи да бъдат монтирани в документален филм, който има за цел да покаже на нашите сънародници, че промяната започва от самите нас и че всеки един от нас може да модерира града си в положителна насока.

36578984_10156412984701838_298242902696394752_n

„Заедно за Берковица“ е една от формациите, които намират място във филма, заедно с много други представители на дейното гражданско общество. Освен провеждането на интервю, целящо да запознае зрителите с дейността на Сдружението и неговите цели и идеали, момчетата от „Околобългарско“ , заснеха и красиви кадри с дрон и професионална техника на едни от водещите забележителности в града. За финал, летателната машина се извиси от билото на Калето, за да заснеме красивия ни планински град на фона на залязващото слънце.

Изказваме благодарност към смелите момчета и момичета от „Околобългарско“ за желанието им да поставят под светлините на прожекторите една различна и непопулярна гледна точка. Гледна точка, която демонстрира стремежа към гражданско общество, която обръща гръб на апатията и чрез която бавно, но постепенно, биват променени градския облик и човешките съдби. Искрено им благодарим и за признанието им към нас и нашата дейност през годините. Надяваме се, че няма да ги разочароваме и занапред. Това бе първата ни среща и със сигурност няма да е последната.

Желаем да благодарим и на онези наши съграждани, които са предложили сдружение „Заедно за Берковица“ да бъде включено в бъдещия документален филм. Това ни кара да вярваме, че посоката, която сме поели, е правилна, стъпките, с които крачим, са бавни, но тежки и че във Ваше лице имаме много последователи. А от това печели нашия град. Продължаваме напред и нагоре!

Едно мнение за “„Заедно за Берковица“ в „Околобългарско“

  1. Ирина каза:

    Браво на тези млади хора! Дано да се сбъднат всичко това, което така замислено. Много искам Берковица наистина да бъде много хуцав град с работни места и увеличение на брой население

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.