„Пътека на мъдростта“ към връх Ком

39913664_2096709963673776_8979324440248582144_n

„Заедно за Берковица“ започна своята нова кампания „Пътека на мъдростта“. Тя ще се развие по пътя от хижите към връх Ком и се състой в поставянето на 15 табели с цитати на бележити българи, дали своя принос в развитието и популяризирането на България. Сред тях са Боян Петров, Иван Вазов, Алеко Константинов, Любен Каравелов, Радичков, Славейков и други.

Целта на кампанията е да напомни на всички нас какви хора имаме за сънародници, да разбуди родолюбието ни, да предизвика спомените ни и разбира се – да направи пътя към върха по-лек и по-развлекателен.

Заедно с тези табелки, ще бъдат поставени и обозначителни табели към връх Ком и към хижите на места, където такива са заличени или липсват, а нуждата от тях е наложителна. Две от тези табели са вече поставени.

ptr

Миналата седмица „Заедно за Берковица“ постави стикери и пощенски картички за спомен от Ком в кутията на върха. Така всеки, качил се на 2016м. н.в. , ще може да отнесе спомен за постижението си у дома. Тогава беше почистен и целия път/участък от хижите към върха.

Предстоят и още няколко инициативи, свързани с връх Ком. Една от тях е поправянето на табелата с надпис „Емине“. Очаквайте повече подробности скоро.

„Заедно за Берковица“ благодари на всички, които помагат за опазването на природата и туристическите дестинации в района.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.