Магията на книгите – къщички за книги радват берковчани

„Заедно за Берковица“ дари две къщички за книги на своите съграждани. В понеделник поставихме и първите книги – над 50 заглавия във всяка една от тях. Освен много детска литература, в къщичките поставихме и разнообразни заглавия за по-големите. Къщичките се намират в кв. „Заряница“ – до детската площадка и в центъра на града – на тревната площ на бул. „Мрамор“, до двете кафенета.

40467973_10156560059146838_1561213783097999360_n.jpg

Това не е първата наша инициатива, чрез която се стремим да насърчим любовта към учението, грамотността и родолюбието сред най-малките наши съграждани. Досега бяха проведени няколко литературни конкурса между учениците в берковските училища, които преминаха при голям интерес от страна на младежите.

Отправяме апел към всички – пазете къщичките, пазете книгите , носете нови такива и нека заедно допринесем за развитието и образованието на децата на Берковица. Благодарим и на в кв. „Заряница“, че поеха инициатива и подредиха книжки преди нас. Вярваме, че ще направят всичко, за да може тази инициатива да се развива в дългосрочен план.

Книгата не е само страници хартия. Книгата е онзи вълшебен и лесен за достигане прозорец , от който можем да надникнем в други, различни светове. Ред след ред, страница след страница, тези светове стават все по-реални, по-съвършени, по-неописуеми и необятни. Различни герои, различни човешки съдби, трепет, емоции, които те хващат за гърлото и много магия, която те пренася там – в тези светове. И всичко това само за няколко минути. Това е магията на книгата. До тази магия искаме да се докосне бъдещето на Берковица. Вярваме, че ще успеем – заедно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.