Обновихме табелата „Емине“ на връх Ком

Всеки посетил връх Ком е видял и заснел за спомен бялата табела, на която, изписано с миди и рапани, гордо стои надпис „ЕМИНЕ“ – крайната точка от приключенския маршрут до морето – Ком – Емине.

С течение на времето мидите падаха и изчезваха една по една и в началото на този месец табелата се бе превърнала в бяло платно за лепене на стикери. В началото бяхме решили да заменим изцяло табелата и да поставим друга, почистена и обновена. Все пак сметнахме за добре, че е редно да уважим труда и инициативността на момчетата и момичетата преди нас и да оставим направеното от тях, като следим да поддържаме неговия изряден вид. Преди седмица свалихме платното и го обновихме с нови миди и рапани . Така, от няколко дни, табелата отново се превърна в интересна атракция за всеки, достигнал височината от 2016 м.н.в.

„ЕМИНЕ“ ще продължи да вдъхва кураж и да амбицира всички, поели на дълъг път към морето – защото началото на всеки един поход трябва да започва с приповдигнат дух и положителна енергия.

IMG_20190920_140335

Желаем здраве, кураж и „леки крака“ на всички, които скоро ще поемат с бодра крачка по Пътеката към морето.

„Заедно за Берковица“ ще продължи да се грижи за природата около Берковица и района на връх Ком, доколкото ни позволяват силите и правомощията. Очаквайте повече информация за следващите наши инициативи в тази насока скоро.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.