Присъединихме се към справедлива жалба

✔️ Заедно за Берковица се присъедини към жалбата, подадена от Севина Хаджийска, във връзка с казуса, свързан с електрозахранването в подножието на връх Ком. Повече за него може да научите от самата Севина Хаджийска – нейната публикация тук – https://www.facebook.com/groups/berkovitsa/permalink/10158998420442512/

✔️ Прави впечатление, че през последните няколко години, Зона Ком е изоставена на произвола на съдбата, освен, ако с нея не е свързан някой проект, целящ „инвестиция“ на стотици хиляди или милиони лв. / евро. – липсват адекватни грижи за маркировката от град Берковица към хижите и върха, липсва прочистването на пътеките към върха, липсва всякаква реклама на тази целогодишна туристическа дестинация. Доброволни инициативи и граждански действия са единствените, които пазят спомена за това място и поддържат инфраструктурата под една или друга форма. Преди седмици видяхме как група берковчани с лични средства и сили няколко дни прочистваха пътя до хижите, сега сме свидетели на поредна гражданска инициативност в името на Зона Ком.

✔️ Инициативността на хората е нещо прекрасно, но се питаме докога държавата, в лицето на местната администрация, ще продължава с тази апатия. Та нали туризмът беше основно перо за развитие на града ни?

✔️ Поздравление към всички, които се опитват да запазят природата и достъпа до Зона Ком и връх Ком, въпреки апатията, налегнала отговорните за това институции.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.