Алея на игрите и детските усмивки

Драги приятели,

имаме удоволствието да Ви уведомим, че Сдружение „Заедно за Берковица“ и „Бъдеще за Берковица“ дадоха началото на своя съвместна инициатива, която ще предостави на гражданите на Берковица нова възможност за отдих и забавление в градска среда. Инициативата цели създаването на алея със забавно-развлекателни и образователни игри. Тя ще бъде ситуирана в парк „Св. Георги Победоносец“ и ще носи името „Алея на игрите и детските усмивки“. Разяснителни материали и искане за разрешение за обособяването й бяха входирани в деловодството на общинска администрация.

Примерен модел на игра

„Алеята“ ще включва поредица от забавни и заниманителни игри, стимулиращи децата към активност – скачане, прескачане, завъртане, бягане и др. Пример за такива игри, условно наречени „асфалтови игри“, са „Дама“ (различни видове), “Морски шах“, различни лабиринти, цветни линии и отсечки за следване, отсечки за скачане и надбягване и други. Игрите са подходящи, както за деца между 4 и 9 г., така и за по-малките. Проектът ни включва и обособени образователни кътове със заниманителни и когнитивни игри  – игри с числа, букви, изображения на планетите от Слънчевата система, карта на България и други, които да бъдат изрисувани на по-късен етап.
„Алеята“ ще стимулира физическата активност сред подрастващото поколение, ще даде възможност децата да играят в спокойна и безопасна среда и ще затвърди предназначението на парка като място за отдих и разходки.

Всички разходи по обособяването на „Алея на игрите и детските усмивки“ ще бъдат поети от двете формации. Очаквайте подробности, свързани с реализацията на инициативата ни.

  • Примери от други градове:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.