„Алея на игрите и детските усмивки“ в Берковица

ОТЛОЖЕНА ЗА КРАЯ НА МЕСЕЦ МАРТ, 2022Г.

Драги приятели и съграждани, няколко дни ни делят от осъществяването на поредната гражданска инициатива в полза на град Берковица. В петък, на сесията на ОбС-Берковица, ще бъде гласувано предложението на Сдружение „Заедно за Берковица“ и Бъдеще За Берковица за обособяване на „Алея на игрите и детските усмивки“ в парка в Пашината.

ℹ След като изпълнихме всички административни изисквания и проведохме среща с ръководството на Община Берковица, вярваме в положителното решение на общинските съветници и в това, че нашите деца ще имат нова, различна и цветна площадка за игри и забавления, ситуирана на подходящо и безопасно място. Ще Ви информираме за решението им своевременно.

ℹ „Алея на игрите и детските усмивки“ ще включва изрисувани с боя разнообразни игри, даващи възможност за развитие и забавление на най-малките. Сред тях са:
– добре познатата „Дама“ – в различни форми + една страхотна „Дама за трима“;
– интересната игра „Огледален образ“ („Прави като мен“), караща децата да проявяват творческо мислене и старание. Разбира се, в комбинация с много усмивки и смях;
– отсечки за скачане – на разстояние, със завъртане, като зайче или жабка и т.н. 🙂
– поредица от разнообразни цветни отсечки, подходящи, както за каращите тротинетки и колелета, така и за най-малките – прохождащите дечица;
– голямата изненада на Алеята, ще бъдат двете дълги отсечки, събрали в себе си най-различни предизвикателства – скокове, ходене по линия, завъртания, клякания и много други – едно предизвикателство към малки, та дори и към, по-големи деца. Всичко това ще бъде гарнирано с много допълнителни малки рискунки на цветя, животни, слънца и усмивки, гарантиращи една приятна, цветна и усмихната атмосфера, сред която да се забавляват нашите деца.

ℹ В началото на следващата година желаем да допълним пространствово с образователни игри, даващи възможност на най-малките да заучат по лесен и забавен начин числата, буквите и др. Изрисуването на забавните отсечки и тематични игри е съобразено с предоставеното ни място, тематично подходящо е и ще допринесе за развитието на най-хубавия и голям парк в града ни. Вярваме, че с общи усилия можем да превърнем това място в един кът за игри и забавления, в приветлив парк, в който да прекарваме свободното си време заедно с нашите деца, семейства и приятели. Първата крачка е направена и това е само началото!

☑ Очаквайте снимки на бъдещите игри.

БЕРКОВИЦА ЩЕ ИМА СВОЯ „Алея на игрите и детските усмивки“ – ПРОЕКТЪТ НИ БЕ ОДОБРЕН И ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРА В КРАЯ НА МЕСЕЦ МАРТ, 2022Г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.